Tarwegras-wafeltjes

Nee, ik hou niet zo van tarwegras. Of beter, niet van groene poedertjes. Geef mij maar puur-natuur. Alstublieft. Maar soms is experimenteren té leuk en de kast met poedertjes té kleurrijk. En dan gaat deze foodie aan de slag.
Knipsel
Het resultaat duwde ik deze middag het instagram-account van Eva vzw al op. Heb je het trouwens al gezien? We hebben hen gekaapt, aha! Compleet het roer overgenomen. De komende 6 dagen zitten ze met ons op hun dak!

Ik heb trouwens een liefdesverhouding met wafeltjes in hartjesvorm. Om te beginnen vind ik ze ALTIJD mooi, behalve als ik ze zelf gebakken heb. Ik ben nooit tevreden. Er ontbreekt altijd een stukje hier en daar. Ook vind ik veganistische wafels bakken gewoon niet evident. De juiste textuur van deeg maken heeft wat weg van tovenarij. Je moet goed in je potje roeren en dan is het nog afhankelijk van je humeur en geduld. Ach. Vanochtend zat het best mee en ze zagen er fantastisch uit. Iedereen tevreden. Voor dat potje chocoladesaus in het midden mengde ik trouwens -snel- een half blik kokosroom, een eetlepel raw cacaopoeder, een eetlepel of twee ahornsiroop en een scheut amandelmelk.

En de wafeltjes, die maak je zo:

Ingrediënten:

 • 1 cup havermeel
 • 2 el gemalen lijnzaad
 • 2 tl bakpoeder
 • 2 tl tarwegraspoeder (enkel onder het groene beslag)
 • 2 el ahornsiroop
 • 2 el gesmolten kokosolie
 • 1 cup ongezoete geroosterde amandelmelk

 

Zo maak je ‘t:

 • Meng alle droge ingrediënten in een kom (behalve het tarwegraspoeder) en meng alle natte ingrediënten in een andere kom.
 • Meng nu natte en droge ingrediënten voorzichtig door elkaar. Roer niet té hard, dan werkt je bakpoeder niet meer zo goed.
 • Verdeel het beslag in twee delen. Roer het tarwegraspoeder (of cacao, of rode-bieten-poeder, of.. of..) door een deel. Misschien moet je extra melk toevoegen. Maak nu je wafels door telkens van beide kommen beslag op je ijzer te scheppen.
 • Laat ze even afkoelen om crispy te worden… klaar!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s