Noedels alsjeblief

Ik laat jullie een beetje op jullie honger zitten met m’n receptjes, niet? De afgelopen maanden waren zwaar onderschat door deze mama van drie. Ik beloof jullie plechtig om de méér m’n best te doen om hier vaker wat te zijn. En wat zinnigs te vertellen, natuurlijk.

Over noedels dus… Ik ben helemaal verslingerd aan ze. Mooie beeldspraak toch, ik zie mezelf al slingeren in een jungle van rijstvermicelli. Dat lijkt soms echt zo, als ik m’n keuken heb vol gekleefd met dunne sliertjes voor in m’n Vietnamese Pho.  Ze geven je een heerlijk comfy gevoel en horen bij een soepje vol groentjes en miso. Maar ze zijn nog zoveel meer! Nog niet zo heel lang geleden stond ik te kijken in een noedels-bar in Antwerpen, hoe de chef-kok, met veel swung  verse eier-noedels in elkaar bokste. Of eerder, uit elkaar trok. Het filmpje vind je terug op onze Instagram-account trouwens. Ik was gefascineerd door de snelheid, de eenvoud en de no-nonsens manier van koken. Helaas eet ik geen eitjes en is het uitproberen niet voor me weg gelegd, maar ik ben er van overtuigd dat Thailand me volgende zomer de geheimen van rijstnoedels uit de doeken zal doen.

Tot die tijd deel ik met jullie mijn lievelingsgerechten met… supermarkt-klaar-materiaal. Want, je hoeft helemaal niet ver te zoeken naar een lekker pakje mie.

Ik doe ze voor jullie even uit de doeken…

Rijstnoodles

Rijstnoedels kan je vinden als lange, superdunne slierten of platte, bredere noedels. Heel af en toe vind je ze vers, maar het grootste deel van de tijd koop je het gewoon gedroogd. Gebruik de vermicelli in je Aziatische soep of  frituur ze als versiering op je gerecht. De bredere slierten zijn ideaal als pastavervanger en verrrrukkelijk met pesto. Ook in wokgerechten smaken ze de-li-ci-eux!

Onze lievelingsrecepten?

Rijstnoodles met hazelnootpesto en doperwtjes

In het begin waren de kinderen een beetje terughoudend. Dat was wel héél veel groen in één maaltijd. Maar, na 1 hap van de pasta waren ze helemaal mee.

noodles

 

Rijstnoodles met groene pesto en zongedroogde tomaten

Dit receptje was echt een tien-minuten-ding. Samen met mijn Vitamix en mijn supergeweldige Mr. Foodie werd het echt een top-dish!

noedels2

 

Perfecte Aziatische rijstnoodles

Singapore Noodles, ken je dat? Het is wat tussen een curry en een pad-thai. Met véél groentjes. Just the way we like it. Door tamari en curry te mengen, krijg je een heerlijke smaak.

aziatische rijstnoodles.png

Sobanoodles – Boekweitnoodles

Deze Japanse noodles zijn een prima keuze als spaghetti-vervanger. Let er wel op dat je voldoende boekweit als ingrediënt ziet staan op de verpakking. Vaak is het percentage belachelijk laag en kan je net zo goed gewone tarwe-pasta nemen. Teveel boekweit is ook best speciaal, dan krijg je eerder een ‘brei’ dan een pasta. Onderzoek welke werken voor jou. Een tip? De lekkerste soba-noodles vind je in China-town of een toko.

Creamy Pasta met veel groens

Deze pasta kostte me wat bedenktijd. Ik wandelde door de winkel -ja, dat gaat nu puffend en een beetje leunend op m’n winkelkar- en bedacht dat ik véél groen wilde. Kriskras grabbelde ik wat ik te pakken kreeg: jonge boerenkoolbladeren, snijbiet, rucola, groene asperges, edamameboontjes (just love them) en een courgette.

untitled.png

Alfredo-noodles

Vandaag maakte ik wat op vraag van mijn allerliefste, allermooiste toetje. Ze is de meeste kritische van ons hele gezin. Neemt nooit een blad voor de mond. Is altijd helemaal op-en-top zichzelf. Ik zou ze opeten, alleen voor haar maar ik een excuus in mijn veganistisch bestaan. Dit prachtig stukje mini Miss. Foodie. Ze wilde pasta. En groene saus. Come on Miss Foodie, bedenk wat!

untitled.png

 

Keuze genoeg dus! En dan hebben we het nog niet gehad over UDON-noodles, eiermie -sorry guys, not our cup of tea- of ramen. Mik ze in je bouillon en maak jezelf een instant-Vietnamese pho of roerbak ze met lekkere groentjes. Wat je ook doet… Noodle-on! 🙂
Tot snel liefste foodies!
Smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s