Boerenkoolcurry met pindakaas

Yay! Lang geleden, vinden jullie niet? Ik heb eindelijk nog eens tijd om wat te schrijven. Niet dat ik de hele tijd niet heb gekookt, integendeel. Ik deed niets anders meer, alleen de tijd om alles hier mooi in een blogpost te proppen, ontbrak.

Trouwens, de winter komt zowat m’n strot uit en ik merk dat ik steeds struikel over de fotokwaliteit van de afgelopen weken. Trieste bedoeling. Maar hé, summer is coming, nee? Licht! Hoera! Ik onderzoek nog steeds hoe ik in m’n huis een mini foto-corner kan maken waar het lijkt alsof het altijd stralend zonnig is, maar het lukt me voorlopig nog niet zo best.
Vandaag vond ik dat het buiten toch al netjes was. Ge-nie-ten! En dat deed ik, met m’n kids op een speeltuin. Iedereen uiterst tevreden. Nadien aten we curry met pindakaas. Ja! Omdat het kon! En omdat pindakaas m’n dikste vriend is. Maar dat wisten jullie, toch?

Ik maakte ‘m met quinoa -dat had ik nog met kilo’s liggen-, maar rijst kan evengoed!

Ingrediënten voor drie porties: 

 • 3 tenen look, fijngesneden
 • 1 stuk gember van 2 cm, fijngesneden
 • 1 ui, fijngesneden
 • 1 prei, in fijne ringen
 • 3 zoete aardappelen, in blokjes
 • 3/4 tl komijnpoeder
 • een snuifje cayennepeper
 • 1 el tomatenpuree
 • 2 el kwaliteitsvolle pindakaas
 • 2 handen vol boerenkool, fijngesneden
 • 1 l groentenbouillon

How to: 

 • Fruit de ui in een beetje olie, samen met de gember en de knoflook.
 • Doe de ringen prei bij in de pan.
 • Roerbak alles gaar (zo’n 4 – 5 minuten).
 • Doe de komijn bij het geheel.
 • Voeg de cayennepeper toe.
 • Voeg de blokjes zoete aardappel toe. Roerbak eventjes mee.
 • Doe hier de tomatenpuree en de pindakaas bij. Verdeel goed.
 • Vul je pan met groentenbouillon (zo’n liter). Laat 15 minuten koken.
 • Doe, vlak na de groentenbouillon, de boerenkool in je pan en laat meekoken.
 • Roer regelmatig en voeg eventueel water toe als de boel de droog wordt.
 • Kook nu ook quinoa, rijst, … (wat je lekker vindt).
 • Serveer met nog wat extra salade en klaar!

 

Hopelijk ben ik er sneller weer! Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s