De lekkerste banana-nicecream recepten

Bananenijs. Het klonk me twee jaar geleden echt té mooi in de oren. Ik schreef er meer blogposts over dan je op één hand kan tellen. I loved it. Werkelijk, ijs eten -lekker ijs, ik heb het niet over een suikervrij, korrelig poederachtig  industrieel geprepareerd diepgevroren papje- zonder dat ik me schuldig hoefde te voelen. Oh yay!
Na al die feestdagen ben ik trouwens écht toe aan een detox-week. Wat zeg ik, een detox-maand! En Nieuwjaar moet nog komen -oh help-. Nu dat ik m’n kids niet ’s ochtends naar school moet brengen, hebben we tijd voor uitgebreide ontbijtmomenten -I love!- en gaan de ijsjes hier vlotjes. Bananas for breakfast?! Yes please!

Want, na maandenlang experimenteren met de heerlijkste nicecram-recepten aller tijden heb ik hier m’n zes lekkerste klaar! Zou trouwens een prima onderwerp zijn voor een spetterende workshop. Icecream-for-breakfast-les. Yumm. Goed. Hier komen mijn absolute favorieten. Leg die schijfjes banaan al maar in je vriesvak!

 

Deep dark chocolate-mousse!

Okay. Maak deze met chiapudding of overnightoats als ‘side’ want het geeft je een interessant potje textuur. Om te beginnen blend je 3 bevroren bananen met 1/2 avocado -voor de smeuïgheid-, samen met 1 el pindakaas, 2 gigantische eetlepels cacaopoeder en een klein kopje havermelk.
Lepel de boel uit je blender en serveer met je side-dish. Maak je blender schoon door extra melk toe te voegen en een ietsie-pietsie beetje cacaopoeder samen met ahornsiroop. Maak een snelle chocoladesaus en sprenkel ze over je ijsje. Yumm. Yumm. Yumm. Kick-ass je dag!

dsd.jpg

Granaatappelijsjes

Maak alvast een tropische chiapudding als extraatje door chiazaadjes te weken in plantaardige kokosmelk (niet die in blik, de echte melk bedoel ik). Pers een granaatapel uit, net zoals je dat met een sinaasappel zou doen. Je hebt het sap nodig van 1 granatappel. Ik gebruikte mijn elektrische citruspers en dat liep prima. Blend het sap onder 2 grote diepgevroren bananen. Yumm! Serveer met pitjes granaatappel, wat gehakte noten en chocolade druppels. You will love this!

Capture.PNG

Bessenijs

No need to make it more complicated. Blend 3 diepgevroren bananen met 1 hand vol donkere bessen, 1 hand rode bessen en 2 eetlepels kokosroom (dat dikke vettere gedeelte uit het blik). Yumm. Bounty-Island, here you come! Serveer met heerlijke granola, verse bessen en een heleboel schijfjes banaan.

fff.PNG

Snel koekjes-ijs

Deze is gewoon het lekkerst met een heerlijk laagje chocolademousse van banaan en avocado bovenop. Zorg voor gepopte quinoa voor extra crunch en snij er nog wat banaan bij. Meng  voor het ijs 2 bevroren bananen met 1/2 kop havermout, 1 el cacaonibs, 1/2 kop havermelk en 1 eetlepel lucumapoeder. Voeg wat extra vanille toe naar smaak. Lekker!

Capturef.PNG

Pecansmoothiebowl

Oké, deze is mijn persoonlijke favoriet en ik lik echt m’n kommetje bijna schoon. Week de nacht voordien pecannoten en vries je bananen in. ’s Ochtends blend je de pecannoten met hazelnotenmelk, 2 mega eetlepels cacaopoeder, 1 eetlepel macapoeder, 1 eetlepel vanille en 3 ontpitte medjouldadels. Oké. Bedankingen mag je doorsturen naar ons. Heaven on earth. Maak helemaal af met stukjes chocolade, blauwe bessen, granola, …

e.PNG

Eiwitten in chocolade-smoothiebowl

Meng 2 bevroren bananen met 1/2 rijpe avocado en 2 eetlepels cacaopoeder. Samen met en kop zelfgemaakte cashewmelk,  1 eetlepel hennepzaad en 2 medjouldadels blend je de boel stevig door elkaar tot een smeuïg geheel. Vingers aflikken.

dsqsd.PNG

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s