Menu: Week 19 december – 25 december

Time flies. We hebben Kerst de komende week. On-voor-stelbaar. De Sint zit alweer ver in Spanje en… de eerste cadeautjes liggen onder onze boom. Can’t believe. Nog even en we zijn weer lente. Leuk, maar al die feestdagen die er aan zitten te komen zijn ook behoorlijk stressy voor een foodaddict als ik. Overal krijg je lekkers toegestopt, en voor je het weet, rol je het nieuwe jaar in met drie kilootjes extra op je dijen. Don’t like it. Ondertussen ben ik trouwens alweer aan het lopen geslagen -fijn, de kop is er af!- en hoop ik in april vlotjes 16 kilometer te halen. Voorlopig zit ik vast op 2km. Oeps. Tja, baby gekregen.

Omdat het niet héél de tijd ongezond moet zijn, zocht ik voor jullie enkele fijne avondmaaltijdjes waar je lekker gevuld van bent, maar je toch lief blijft voor je lijf. Zo ben je klaar voor die knallende Kerstavond, met vijfgangen-menu-en-al. En champagne. En koekjes. Want dat verdienen we! Maar nu eerst even onze innerlijke mens een beetje koesteren. Geniet van de Kerstsfeer!

Maandag: Warme boerenkoolsalade met spelt

Sounds a bit boring, maar eerlijk? Het was de meest heerlijke salade die ik de afgelopen maanden heb gemaakt. Comfortfood van de bovenste plank! Hoewel je niet zo erg veel ingrediënten nodig hebt, is dit toch echt een bommetje vol smaken. Vervang de spelt gerust door rijst, boekweit of gerst. Zo lang je maar een lekkere ‘bite’ hebt, zit je goed! Smakelijk!

speltsalade.PNG

Dinsdag: Gegrilde bloemkool & champignons met teveel tijm

Na een avondje comfortfood -waar je niet teveel aan moest koken-, volgt er vanavond een nieuwe comfort-night. Kook quinoa, rooster wat bloemkoolroosjes en snij de champignons. Verder doe je niet teveel, want hé, het is dinsdag. Deze lekkere, easy maaltijd maakt het bij al je mede-tafelaars warm binnenin. You’ll see. Iedereen zal smullen! 14650722_10153962568393193_4610483941985300970_n-1

Woensdag: Bulgur met gegrilde groentjes

Dit receptje maakte ik in de zomer, maar het kan nét zo goed in de winter. Ik herinner me nog de middag dat ik dit lekkers kookte bij m’n mama en vervolgens samen met haar bleef herhalen hoe heerlijk het was. Vergeet zeker geen olijven of papadums. Best bak je er zelfs enkele extra, want iedereen wil stukjes blijven afbreken van deze héérlijke krokante pannenkoekjes!

13339433_10153640345763193_3247854980478502742_n

Donderdag: Mac ’n cheese

Donderdag, pastadaaaag! Nu ja, voor mij kan dat op elke dag van de week net zo goed, maar vergeten doe ‘k het nooit. Vroeger, toen ik nog dagelijks vlees at -jeetje, dat lijkt echt een eeuwigheid geleden-, hield ik enorm veel van Macaroni met mascarpone en ham. Vandaag maak ik ‘m een tikkeltje anders, maar nog steeds om je vingers bij af te likken! Deze vegan mac’n cheese lust iedereen bij jou thuis!

untitled.png

Vrijdag: Pittige rode curry

Dit receptje komt van Carolien, de gastblogster die het even van me overnam toen Ninette op de wereld werd gezet. Ik maakte het nadien en vond het héérlijk. Makkelijk. Snel klaar en ideaal voor en gezellige vrijdagavond!

on-a-healthy-adventure-pittige-rode-curry

Zaterdag: Kerstavond!

Yes! Dit is mijn menu! Ik postte hem enkele dagen geleden al ’n keer… Succes verzekerd! Zelfs bij niet-veggies!

 

Zondag: Gevulde pompoen

Ja, hoewel we voornamelijk Kerst vieren op 24 december, blijft 25 december een speciale dag. Meestal kook ik dan voor m’n mama en haar echtgenoot, omdat we de avond voordien niet samen kunnen zijn. Dit jaar maak ik gevulde pompoen. Who needs a turkey? 😉

20bc1-12235143_10153220987788193_5128483104630011158_n

 

Ik wens jullie een schitterend kerstfeest! Met veel liefde, en mensen waar je van houdt om je heen.

Dikke liefs!

Lieselotte

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s