Warme boerenkoolsalade met spelt & veenbessen

Hallo vrieskou! Mooi, dat allemaal wel, maar ik vind het echt vréselijk om buiten te komen en te zien hoe m’n auto veranderd is in een ijsblok. Dat ruiten-krabben is er telkens toch net dat beetje teveel aan. En ik ben ook niet zo’n georganiseerd iemand -dat vertelde ik je al een keertje, toen ik het had over m’n neppe-aduldhood. Zijn jullie ook zo? Sjaal vergeten, té dunne jas, geen handschoenen? Ja,.. know the feeling. Gelukkig heeft m’n dochter behoorlijk wat organisatietalent -haar papa waarschijnlijk- en zorgt ze er in de meeste gevallen voor dat we redelijk aangekleed de wagen in stappen. Terwijl ik dit schrijf, besef ik trouwens hoe vreselijk dat klinkt… Maar hé… Zo is het nu eenmaal ten huize Hands Off. speltsalade.PNG

De afgelopen 24 uur was ik voornamelijk bezig met het bakken van granola. Lichtjes onderschat toch, die bestellingen. Maar super om te zien hoe de zakjes wel uiteindelijk allemaal gevuld geraken. Heb je nog geen granola besteld? We bakken nog tot 23 december, een actie voor De Warmste Week van Studio Brussel.   Bestellen kan via ons email-adres handsoffmyfood@hotmail.com of via onze facebookpagina. Onze hele opbrengst gaat naar vzw Prinses Harte, een organisatie die zich inzet voor kids met kanker. Tijd om gisteren een blog te schrijven was er dus niet! Vandaag dan maar een lekker opwarm-recept. Eentje om vanavond te maken, als je een snelle maaltijd wil, of, eentje om morgen mee te nemen naar je werk, voor een stevige opkikker tijdens je lunchbreak.

Laat je niet misleiden door de weinige ingrediënten. Dit gerechtje BARST van de smaak!

Ingrediënten:

 • 250g speltkorrels, ongekookt
 • groentenbouillon
 • 80g gedroogde veenbessen
 • 2 el kokosolie
 • 150g schoongemaakte boerenkool
 • 1 bosje platte peterselie
 • 1 hand vol gepelde pistachenoten
 • 4 el citroensap
 • 2 tl mosterd
 • 3 el olijfolie
 • versgemalen peper
 • zeezoutvlokken

How to:

 • Kook de spelt gaar in groentenbouillon.
 • Giet af en spreid uit op een bord.
 • Roerbak kleine stukjes boerenkool in de kokosolie.
 • Meng de geroerbakte boerenkool met de spelt, de veenbessen, fijngehakte pistachenoten en fijngehakte peterselie.
 • Meng voor de dressing de citroen, olijfolie, mosterd, peper en zout door elkaar. Giet over de boerenkoolsalade.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s