Menu: week 5 december – 11 december

Wow! Het is herfst en daar kan je niet meer naast. Koud. Guur. Ruiten van de auto ijsvrij krabben in de ochtend. In je handen blazen nadat je de motor hebt gestart. Deze periode van het jaar zouden we allemaal beter heel lekker dicht bij elkaar kruipen met een dekentje en lief zijn voor mekaar, niet? Niets beter dan met een (h)eerlijk bord eten te genieten van elkaar. Ik hou er zó van.
Om die reden starten we trouwens ook een actie -granola bakken!- in teken van ‘De warmste week’ van Studio Brussel. Meer informatie vind je op onze facebookpagina  . We kozen als goede doel vzw Prinses Harte. Een prachtig initiatief die kids een fijne verwenkoffer wil geven, bij een langdurig ziekenhuisverblijf.

Om alvast héél veel warmte naar jullie te sturen koos ik voor jullie de lekkerste, hartverwarmende recepten van onze blog uit. Smakelijk eten lieverds…

 

Maandag: Zalige herfstcurry 

Hmm. Ik krijg nog een vrolijk gevoel als ik hier aan terug denk. Zo lekker! En zo hartverwarmend. Op een maandag als deze kan je dit echt wel gebruiken. Stevige kost voor een stevig herfstweer.

knipsel

 

Dinsdag: Tex Mex Rijstschotel 

Lekkere keuken van The-Far-West. I like. Deze schotel is zo easy-to-make. Maak ineens voldoende en doe ’t morgen tussen een taco met wat frisse groentjes! Easy diner!

Knipsel

Woensdag: Taco met tex-mex & verse groentjes

Yes! Weinig werk vandaag! Doe de restjes in een maïstaco samen met wat komkommer, fijngehakte postelein en kerstomaatjes. Als je er nog een rijpe avocado bij prakt en kruid met peper en zout heb je een heerlijke guacamole-saus!

 

Donderdag: Vergeten – groenten ovenschotel 

Deze ovenschotel past hélemaal bij de Sinterklaassfeer. Heb je een raapje over? Leg het bij je schoen! Misschien komt-ie al kijken?!

ovenschotel raapjes.jpg

Vrijdag: Moussaka met linzen 

Herfst. Koud. Guur. Maar néé! Ik weiger toe te geven aan deze vrieskou! In mijn hoofd zit ik op een Grieks eiland en eet ik gegrilde aubergines met hopen. Moussaka baby!

moussaka.jpg

Zaterdag: Kooktijd met de kids! 

Vandaag maak je samen met je kinderen heerlijke gevulde courgettes klaar. Of met je lief. Of gewoon alleen, in je eentje. Hoe je ’t maar wil. Maar maak ze sowieso, you’ll love it. Terwijl de boel lekker gaart in de oven lees je een boek met een kop thee. Oh ja, en … neem nog even deel aan onze giveaway op Instagram! Zo kan jij dit kinderkookboek ook gewoon zelf in huis halen!

15170961_10154073328208193_2144417778236048626_n

Zondag: Belugalinzen in een soepje

Ik geef het toe, het ziet er niet uit! Bruine soep met linzen en ui. Je zou voor minder je neus ophalen. Maar… proef dit lekkernijtje! Héérlijk! Maak een zalige herfstwandeling en geniet van je laatste dag weekend!

soep

 

Ik hoop dat jullie een heerlijke week hebben! Ik ga deze week een hele week RAW –yeah… lekker detoxen naar de feestdagen!– Volgende week maak ik een RAW-lunch-menu voor jullie, zet je al maar schrap -en geniet lekker van de warme dingetjes op jullie bord!-.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s