Menu: Week 28 november – 4 december

Ach… Het was écht koud vanochtend. Voor het eerst miste ik een paar handschoenen en een dikke sjaal. Ik denk dat ik maar eens aan het breien ga, dit weekend.
Lang geleden, maar ik heb er écht zin in. Afgelopen jaar breide ik een sjaal voor m’n oudste dochter in een soort vlindersteek. De kleur koos ze zelf. Best trots op haar, eigenlijk. Ze heeft smaak, toch? -Is er iemand onder ons lezerspubliek die ook houdt van breien? Geef me gerust leuke tips, ik ben nog een beginner!-

knitting.JPG

Ik begon met een boordsteek, 2 recht / 2 averechts, vervolgens 1nld rechts, 1 steek averechts *5ah – 5 oversteken av draden achter werk*, *-* herhalen tot laatste steek en afmaken met 1 av / Terug 1 nld r en naald 4 en 6 zoals nld 2. Nld 7 rechts en dan de losse draden oprapen in het midden.

Deze tijd van het jaar is voor mij echt ge-nie-ten. De aanloop naar de feestdagen -ik ben zo iemand die op 20 november al een kerstboom in huis wil halen-, warme soepjes en knusse plaids. Daarom koos ik voor jullie de lekkerste soeprecepten van de afgelopen jaren uit. Maak ze deze week in veelvoud en vries ze in. Zo heb je de komende weken zeker voldoende voorraad -en met die aankomende drukte is dat geen overbodige luxe!- en heb je altijd voldoende groenten te eten

Hier gaan we…

Maandag: Harirasoep – regelrecht uit het Midden-Oosten

Dit recept heb ik ooit uit The Green Kitchen Travels gehaald, maar ik paste het een beetje aan, samen met een mama uit de school waar ik werkte, in hartje Brussel. Ik herinner me hoe ik bijna elke vrijdag met een kilo échte Medjouldadels naar huis treinde en er onderweg zeker 5 opat. Héérlijk. Nu bestel ik ze online, maar ik hou het altijd bij Medjouldadels. Want, zeg nu zelf, er is niets lekkerder.

22184_1581154678824339_7831500454290196476_n.jpg

 Dinsdag: Broccolisoep met maca

Dit receptje bedacht Berdien, toen ik in het verre Vietnam noodlesoep slurpte. Ondertussen maakte ik ze al een aantal keer en ik ben er nog helemaal fan van! Broccoli is trouwens écht een van mijn lievelingsgroenten, deze tijd van het jaar. Yumm!

img_5509

 

Woensdag: Pompoensoep met vanille & kokos

soep

Deze soep maakte ik al een aantal keren thuis én… op een van onze workshops. En ik kan je vertellen, iedereen houdt van de romige smaak van pompoen, vanille en kokos. Vergeet de gepofte pompoenpitten bovenop niet! Een perfecte mix van warmte, crispy en hartig. You’ll love it!

Donderdag: Rode-bieten-soep

on-a-healthy-adventure-rode-bietensoep.jpg

De dame van “On a healthy adventure” blogde een weekje door, toen ik in het ziekenhuis vertoefde en genoot van die eerste momenten met mijn kleine Ninette. Het was toen, dat Mr. Foodie deze soep ook ineens voor me uittestte! Zo heerlijk vullend! En super makkelijk! Trouwens, helemaal into-de -tijd-van-het-jaar, die bieten en pompoen! Yay!

Vrijdag: Boerenkoolsoep!

Boerenkool en courgette? Ja! Helemaal herfst-proof! Deze lekkere soep is super voedzaam en perfect voor een kommetje troost! Als lunch mee naar je werk of ’s avonds voor je televisie, als lekkere avondsnack. Bestrooi met wat lekkers… en genieten maar! Hier komt-ie!

13608087_10154019077029342_197976198_n

Zaterdag & zondag: Rode – linzensoep!

Tijd om te koken dit weekend? Top! Maak deze heerlijke maaltijdsoep en kruip gezellig onder je dekentje mét fijne film. Rode linzen zijn perfect voedzaam om je een namiddagje te voorzien van de nodige energie! Maak ineens genoeg en je hoeft zondag zelfs niets meer te doen! Yummie!

knipsel-5

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s