Samsonseks… Wie doet het niet?!

Een Dirty-dog op z’n oude dag!? Nope! Maison Slash, het nieuwe online magazine voor ouders, opperden dat het woordje ‘Samsonseks’ het woord van 2016 mag worden. ‘Samsonseks’? Ik zette  StuBru een tikkeltje luider. Klinkt als iets wat elke ouder dient te horen, toch?
Ondertussen herhaalde mijn zoon de boel als mantra. “Samsonseks, samsonseks”. Het zou een hit kunnen zijn, ligt lekker in de mond! Wauw!
Ongegeneerd. Plopseks. Samsonseks. Ik hoopte wel dat-ie dat op school even ging vergeten. “Samson-rock, samson-rock”, neuriede ik. Oké, niet dan. Dirty talk, ’t moet kunnen. 

Het ongegeneerd neer-placeren van je kind, voor Netflix, Samson of Dora en een potje vogelen heeft vanaf nu een naam! Hoera! Er zijn dus nóg vreselijke ouderwezens die het doen! Ha!
“Ga maar snel effe TV-kijken liefje! Eet er nog snel een koekje bij!”. Ik had het er dit weekend nog over met een vriendin-mama-moeder. We doen het overal, maar nooit meer in bed. Of toch minder. Want daar bestaat groter betrappingsgevaar dan wanneer de televisie aan staat. Wat zijn we toch vunzige genotswezens. En wat zijn we blij met Samson. Hoe deden onze grootouders dat toch?

Voorlopig kan ik er echt de voordelen van in zien. En nu ik weet dat anderen het doen, vervalt ook het immense schuldgevoel helemaal. Ze worden er vast niet slechter van, die kids van ons. Mama en papa hebben plezier, dan mag het nageslacht ook wel even quality-time beleven. Eerlijk is eerlijk. “Neem gerust het hele pak speculaasjes, liefje!”

Best vreemd dat er nog niet eerder een term is op gekleefd, toch?  Voor ik kinderen bezat, leek het me een overroepen probleem, dat kids-loos-moment, maar oh wat was ik fout! Zelfs even rustig naar het toilet gaan, lijkt iets waar je met je partner over dient te communiceren. We hebben dan ook beide onze vluchtmomenten ingepland, inclusief code-taal. Mijn echtgenoot trekt met z’n GSM in de hand naar het toilet om een lekker rondje te what’s-appen met z’n vriendjes, ik zet de heet-water-kraan van m’n bad open. Non-verbale-communicatie? “Neem je het even over schat, ik heb me-time nodig!”.

Dus, HOERA voor het mogelijk-nieuwe-woord van het jaar! Maar laten we het niet alleen bij wat sexy-time houden. Samson-seks, samson-kakken, samson-douche. Ik pleit voor allemaal!

 

Stemmen kan trouwens op de website van ‘Woord van het jaar’  🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s