Bullet Journals?! Yes, you can!

Ken je dat? 1001 To-do-lijstjes, eindeloos veel notitieboekjes en creativiteit teveel. Ik hou van op-mijn-hoofd-gemaakte boekjes met ruimte voor al m’n piekers. Niets digitaal op m’n smartphone!  Ik hou van de geur van papier en balpen. Van doorstrepen en kleurpotlood-gebruik. Onlangs ontdekte ik de prachtige wereld van de “Bullet-Journals”. Perfect voor moeders als ik -die iets-of-wat-chaotisch-zijn-in-hun-hoofd-. Wauw! Briljant! Geen post-it’s meer. Geen rondslingerende receptfiches. Geen dagboek-schriftjes. Gewoon helemaal zoals ik ‘m wil, op mijn maat!

Wat is het?!

Kijk even naar dit filmpje

Een ‘Bullet Journal’ is een manier om je hersenspinsels op papier te krijgen, net zoals jij ze in je hoofd hebt. Je maakt inspiratielijstjes, to-do-lijsten, kalenders, doelenlijsten,… Dit doe je zoals jij dat leuk vindt, erg basic of net over-the-top creatief! Je kiest zelf je ‘doel’ van je boekje. Zo heb ik nu een echt ‘Bullet-Journal-kraamboek’ gemaakt.

Mijn rubrieken zijn onder andere:

  • Borstvoedingsuren / aantal voedingen gedurende 31 dagen
  • Healthy-habits (omdat ik ze niet wil verwaarlozen na mijn bevalling) met handige afchecklijst
  • Kraamdagboek-ruimte
  • Gewicht-van-de-baby curve gedurende 6 maanden
  • Gewicht-van-mezelf tot streefsgewicht-afvink-lijstje
  • Kalender (maand / week / dag) gedurende 3 maanden

Maar het kan zoveel meer zijn dan dat! Denk maar aan lijsten van boeken die je wil lezen, cadeaulijstjes die je wil krijgen (of die je voor iemand wil kopen!), verjaardagskalenders, filmlijstjes, bucket-lijstjes, sport-goals, menuplanningen, receptfiches, belangrijke data in je leven gedurende een bepaalde periode, uitgavenoverzichten, lijstjes-van-spullen-die-je-wou-maar-niet-kocht,…

14281559_10153859643943193_1955011280_n

Ik ben verslaafd!

Hoe gebruik je ‘t?

Neem je Bullet-journal overal met je mee. Om die reden is het belangrijk dat hij niet té groot is. Handtas-formaat is ideaal. Leg ‘m op je werkplek en stop ‘m zeker niet in een boekenkast! Bij mij gaat-ie in een afsluitbaar diepvrieszakje van Ikea, samen met gekleurde stiftjes, wat kleurpotloden en washi-tape. Ideaal! Als ik ergens even moet wachten ben ik altijd klaar voor was Journal-time!

Waarom is dit echt een must-have?!

Bullet-Journals maken je productiever. Denk goed na over de indeling -je eerste Bullet-Journal voldoet vast en zeker bijna onmiddellijk niet meer aan je verwachtingen- en besteed veel aandacht aan je lijstjes.

Bullet-Journals zijn prachtige herinneringen. Zo zal mijn bullet-Journal een prachtige herinnering worden aan mijn derde kraamtijd. Ondertussen is het ook een informatiebron van grote waarde. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor m’n dochters later.

Bullet-Journals zijn goed voor je gezondheid. Net omdat je heel strikt noteert wat je eet, doet en hoeveel je weegt, krijg je een goed zicht op je gewoontes. Je kan makkelijk nieuwe doelen stellen en nagaan of je ze ook echt behaalde. Je bent actiever bezig met wat je doet en gaat bewuster om met het leven.

Bullet-Journals maken je hoofd leeg. Ben je net als ik en lig je uren te piekeren over zaken die je niet mag vergeten? Je Bullet-Journal is een super-de-luxe hulpje voor dit peins-probleem. Noteer wat je niet wil vergeten en sluit je ogen. Nu ben je klaar voor je dutje, zonder hersenspinsels.

 

 

 

Leuke Instagramaccounts voor méér inspiratie nodig?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s