Ziekenhuistas maken?! Dit gaat er in!

Het is zover! Ik ben bijna 39 weken zwanger, m’n buik rommelt en is hopeloos te klein voor dat hoopje kind er in. Het enige waar ik dag en nacht mee bezig ben is en hoe dat liefste meisje er uit zal zien. Lijkt ze op haar zus, met bruine ogen? Of zal ze de wereld tegemoet komen als een blond-haar-blauwe-ogen-variant, net als haar broer?

Met het einde van m’n zwangerschap komt er ook een ander taakje kijken. Het maken van dat enige echte ‘verloskoffertje’. Dát koffertje dat je elke ochtend herinnert aan het ‘bijna bevallen, maar nog niet vandaag’-ding. Wel 10 keer opnieuw overloop ik alles wat er in en uit gaat. Wat wil ik écht bij me tijdens m’n bevalling en welke spullen zijn overbodig? 

Vandaag laad ik opnieuw, voor de zoveelste keer, alles in en uit. Ik bedenk met dat het toch best weinig is. Maar wat mis ik dan nog? Ik overloop het even met jullie!

14192028_10153837240243193_3605333533511510585_n.jpg

 • Theelichtjes. Hoe licht het ook is, ik zie mezelf al helemaal zen worden in een donkere ruimte met enkele kaarsjes.
 • Muziekboxen. Klein, en weinig-plek-innemend. Maar ik zou ze niet willen missen. Met wat rustgevende Spotify op de achtergrond kan het alleen maar goed gaan! Wist je trouwens dat er speciale afspeellijsten zijn die je kan afspelen tijdens je bevalling? Labor & Delivery Room is er zo eentje. Aha!
 • Een Evian-verstuiver. Niets zo verfrissend als af en toe een beetje koelte in je gezicht. Wanneer het zweet je uitbreekt, inderdaad. Om die reden neem ik ook washandjes mee -van thuis uit-. Kan Mr. Foodie af en toe die zweetpareltjes wegdeppen. Perfect.
 • Een schriftje. Ik ben een schrijver, weet je. Ik noteer elk detail dat ik niet wil vergeten. Tijdens mijn bevalling -en ook vlak nadien- ben ik soms gewoon blij met een pen en een papiertje.
 • Eerste kleertjes voor de kleinste dame. Een eenvoudig rompertje én een muts. Een eerste outfit mag ook niet ontbreken, maar die hou ik nog even stiekem voor mezelf!
 • Een dekentje, handgemaakt door de allerliefste grootmoeder. Al was het maar om haar toe te stoppen als ze haar op m’n buik leggen.
 • Onmisbaar lijkt me, is een draagdoek. De grote wereld is een beetje te weids, dus wij verhuizen van buik naar doek. Dicht bij en ver weg van de wereld.
 • Mijn polaroid-camera. No doubt! En een extra filmpje. Uiteraard.
 • Een tandenborstel en tandpasta. Na m’n vorige bevallingen wilde ik me vooral opfrissen. Propere tanden zijn echt héérlijk als je verder even niet verder raakt.
 • Mijn ‘bevallingst-shirt’. Nergens op de foto, maar het zit wel degelijk in mijn koffertje. Traditiegetrouw hetzelfde t-shirt als bij m’n zoon en dochter. Het wordt alleen gedragen op bevallingen en is zowat het heilige kledingstuk uit m’n kledingkast.
 • Warme sokken. Je bloedcirculatie doet vreemde dingen en je lijf heeft erg veel bloed te verdelen. Om die reden koelen je voeten in no-time af tot het vriespunt. Sokken zijn dus onmisbaar. Ik ga voor vrolijke, wollen exemplaren. Voel ik me ook ineens heel erg lief en huiselijk mee!
 • Massageolie. Yes, Mr. Foodie mag ook een beetje werken. De weeën opvangen doe ik als vrouw mooi zelf, maar die massage tussendoor is gewoon onmisbaar!
 • Een comfortabele pyjama voor na de bevalling is zeker geen overbodige luxe. Ik heb hem er ook speciaal voor geshopt. Losjes, handig om te voeden én vooral luchtig. Ik vermoed zo dat onze kleinste dame in een of andere Belgische hittegolf wordt verwacht.
 • Een mooie borstvoedings-BH. Ik kocht mezelf een cadeautje en ging voor deze prachtige lingerie van Cache Coeur. Geen saaie exemplaren meer deze keer, borstvoeding geven is echt super-kracht uitdelen en dan verdien ik gewoon mooi ondergoed!
 • Een haarborstel. Omdat m’n haar sowieso compleet in-de-war zit na m’n bevalling.

Ben ik dingen vergeten? Laat ’t me snel weten!

Liefs,

Lieselotte

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s