Eco-friendly – must-haves voor het nieuwe schooljaar!

Mijn grootste dame is er hélemaal klaar voor! Het nieuwe schooljaar. Het begin van iets totaal nieuws! Deze keer gaat ze met grote boekentas, pennenzak én ringmappen op pad! Yes! Klaar voor het 1ste leerjaar!

Een nieuw schooljaar betekent sowieso ‘nieuw schoolspul’, en dus zocht ik voor jullie naar hippe ecologische stuff voor hippe lagere-school-kids! Van kleurrijke rugzakken tot super-trendy brooddoosjes!

 

 

 

Bij Kudzu vind je een heel gamma aan duurzame papierwaren. Alles is gerecycleerd, biologisch en natuurlijk! Top dus als je nog op zoek bent naar leuke ringmappen-en-zo. Vergeet saaie prints! Hier heb je alles wat elke stoere kerel of dappere prinses zoekt! Roos ging alvast voor een exemplaar vol vlindertjes én eentje met een vosje.

15-171

Voor elke foodie-mama en elk foodie-kind is deze eco-lunchbox een must-have! Met extra opbergonderdeeltjes heb je zo een super funky brooddoos waar elke middag verrassingen te vinden zijn! Van stukjes wortel tot enkele gekookte pasta-slierten. Alles heeft een plekje! Ze zijn niet lekdicht, dus oppassen met sausjes! BPA-, lood-, plasticvrij. Dus geen ongewenste dingen tussen je broodjes. Je kan ze bestellen op de website van Ecolunchboxes, maar net zo goed gewoon even checken in A.S Adventure.

 

Van links naar rechts: De eerste schooltas is een prachtige creatie van Coq & Pâte. Hij is gemaakt uit 100% organic-katoen, en zeg nu zelf… een streling voor je oog!
Ik werd ook helemaal verliefd op de schooltassen van ‘ENGEL’. Niet alleen omwille van hun retro look, ze zijn ook gemaakt uit gerecycleerde plastic flessen. Dat is toch helemaal fantastisch? Je ziet het niet, maar het maakt deze tassen wel héél speciaal! Verkrijgbaar bij o.a. “De Kleine Zebra” .

 

We hebben ‘m hier al een tijdje in gebruik, maar iedereen is absoluut fan! De Boc’n Roll is super handig als broodtrommel-vervanger! Het is gemaakt van volledig recycleerbaar kunststof aan de binnenkant, en zorgen voor een super verse lunch. Je wikkelt er je sneetjes brood in, maar ook gevulde wraps of sandwiches. Ook handig: Wanneer je de Boc ’n Roll openvouwt, heb je een super fancy placemat! ’s Avonds veeg je ‘m schoon met een vaatdoek en hij is weer klaar voor gebruik! O.a. te verkrijgen bij Kudzu. Je hebt ‘m trouwens ook in snackformaat!

 

 

Wauwie. Bijna wilde ik zelf weer naar de zwemles! Opnieuw steelt hier Coq & Pâte mijn hart met hun super-hippe beestenboel! I like! Van sluwe vos tot schattige giraf, whatever you want!

 

 

Zijn ze niet héérlijk schattig? Deze pennenzakken -opnieuw van Coq & Pâte- zijn verkrijgbaar bij Pand42 en geven geschiedenis een hip kantje! Gemaakt uit 100% organic-katoen! Dat vinden we ook fijn!

Als laatste mijn absolute favoriet! Deze prachtige brooddozen en drinkflessen van Blafre zijn zonder griezelige stoffen als BPA’s en phtalaten. Fijn toch?! Je bestelt ze onder andere online bij Ilovespeelgoed.

 

En nu? Nu gaan we nog even 2 dagen onwaarschijnlijk genieten van de vakantie! Ik wens jullie alvast een TOP 1-september!

Liefs,
Lieselotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s