Over mondhygiëne enzo…

3 Weken geleden nam ik mezelf voor om een experiment uit te voeren. Ik zou alles op een rijtje zetten als het ging over mondhygiëne en natuurlijke trucjes. Tot die dag poetste ik m’n tanden twee keer met supermarkttandpasta. Dat was dat… Ik testte heel wat uit en heb ook enkele lievelingetjes in huis gehaald, reken maar dat ik die for-ever-and-ever in m’n badkamer wil houden! Al was het maar voor die stralende tand-pasta-smile! En nope, daar had ik dus géén tandpasta voor nodig!

Tandenscrub!

Een trucje dat ik van de The Green Happiness leerde, maar bijzonder fijn om te doen én … efficiënt! Scrub je tanden met 1/2tl bakingsoda en 2 gepureerde aardbeien. Aardbeien bevatten een zuur dat je tanden witter maakt. En zeg nu zelf, dat smaakje is best oké, niet? Doe dit niet langer dan 1 minuut, en ook niet dagelijks. Baking soda is stevig spul dat je tandglazuur zou kunnen aantasten.

Oil Pulling

Een Ayurvedische gewoonte, afkomstig uit India die je misschien erg vreemd of gewoon smerig lijkt. Toch is het echt efficiënt en sta je ervan te kijken hoe snel je het ‘aangenaam’ gaat vinden. Je doet dit met biologische, natuurlijke kokosolie of sesamolie. Sesamolie is best wennen in je mond, kokosolie is een tikkeltje aangenamer.
Bij oil-pulling neem je ’s ochtends, op je nuchtere maag en zonder je tanden gepoetst te hebben, een theelepel olie in je mond en ‘swirl’ je dit zo’n 20 minuten in het rond. Niet inslikken is de boodschap. Klinkt erg lang, neen? Eigenlijk lukt dit vrij goed. Licht je medebewoners ervan in dat je 20 minuten niet aan te spreken bent -want je kan toch niet antwoorden- en neem ondertussen een heerlijke douche, steek je haar op en epileer je wenkbrauwen.
Voor je het weet, ben je helemaal ‘clean’. Want, dat is nu net wat de olie doet. Tijdens het slapen, stapelen bacteriën in je mond zich op en die zorgen voor nare kwaaltjes als dof haar, slapeloosheid, gaatjes in je tanden, … Door ’s ochtends 20 minuten de olie doorheen je mond te ‘pullen’ (trekken dus), vang je al deze beestjes in een handomdraai.
Na het spoelen met olie, spuug je de boel in je vuilnisbak -niet in de gootsteen, tenzij je een verstopt putje wil- , spoel je na met water, en poets je je tanden zoals je gewend bent. Say cheese!

Lush – Toothfairy-powder

14063900_10153831928383193_1321423315584795469_n.jpgMini Miss Foodie Roos werd verliefd vanaf het moment dat ik voorlas wat er op het potje stond: “Sluit je ogen. Wens, poets en spoel. Echte feeën reinigen hun tanden met xylitol, aardbeien en glitters. Sprookjesachtig.“. Ik ben helemaal fan van Lush, en als ik er kids-proof productjes kan kopen, word ik nog gelukkiger. Toothfairy-poeder bevat non-toxic ingrediënten die helemaal vegan-proof zijn. Ze zijn vrij van fluor (!) dus inslikken is niet zo erg -al doe ik dat liever niet met schuim-.
Het gebruik is super simpel. Je doopt je natte tandpasta in het poedertje en begint aan je dagelijkse schrobwerk. Het poeder zet zichzelf onmiddellijk om in schuim en je poetst net zoals je gewend bent. Dat je kids door de ‘sneeuwvlok glanspoedertjes’ een echte prinsessenglimlach krijgen, helpt sowieso om het tandenpoetsritueel met een minuut of twee te verlengen. De smaak -en geur- is héél erg aardbei, dus iedereen tevreden!

Lush – Boom – tandentabletjes

Boom-375x375-375x375

Houtskoolpoeder en gunpowder-thee zorgen samen voor een super-frisse adem en hele witte tanden. Het is een beetje gek om een tabletje te moeten opknabbelen -niet inslikken-, alvorens te starten met schrobben, maar het is super-efficiënt. Je tanden krijgen een zwart laagje over zich heen en net dat maakt ze op het einde van de poetsbeurt een pak witter! De smaak is eventjes wennen misschien, maar hier vonden Mr. Foodie en ik het best lekker!
Opnieuw bevatten deze tabletjes geen fluor, zijn ze helemaal non-toxic en vegan-proof! Yes! In Lush koop je een flesje per 100 tabs, dus heb je zeker een maand poetsplezier!

En verder?

Verder investeerde ik in gigantisch veel flosdraadjes en tongschrapers. Ik zou ze niet meer willen of kunnen missen! Wat een fris gevoel! Voor mij géén tandpasta meer… Deze super-de-luxe healthy mondtrucjes zorgen voor 10x schonere en langer-frisse tanden! Ik ben dus helemaal overtuigd.
Wil je de producten van Lush ook aanschaffen? Dat kan handig via hun webshop!

Veel tanden-poets-fun!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s