Vegan summer fest 2016

Vol vegan enthousiasme en vooral heel nieuwsgierig vertrokken we zondag naar het Vegan Summer fest in Gent. Lieselotte had het te druk met workshoppen – en zwanger zijn en zo ;)- dus heb ik Sanne mee op pad genomen. Zij is veggie, foodie en onze gastblogger  vorige zomer, de ideale partner in crime dus.

Wij zijn geen fan van vooroordelen maar in dit geval kunnen we ze niet tegenspreken. Vrouwen in de auto: geen goed idee! laten we het er even op houden dat we na een lange rit absoluut niet in Gent aankwamen maar in één of ander fancy dorp met het grootste aantal Porsches en Range rovers per inwoner.

Eind goed al goed, in de namiddag kwamen we eindelijk aan in het walhalla voor vegans en veggies: HET Vegan Summer fest 2016! Hongerige magen en een hoop vegan foodtrucks, nog voor je binnen gaat, zijn niet de beste combinatie…

14114512_10154146528309342_1807672423_o14111596_10154146528189342_1988983059_n

 

 

 

 

 

 

Wat hebben we allemaal geproefd -of beter gezegd: helemaal verorberd-:eigenlijk te veel om op te noemen- schaam, schaam!! We zijn er direct in gevlogen met een energyshotje van tarwegras, hebben een hele hoop vegankaasjes geproefd en natuurlijk zijn we de powerballs en cupcakes niet vergeten. Ik kon ook niet vertrekken zonder THE famous Dutch Weedburger te proeven! Voor diegene die hem niet kennen, het gaat hier om seaweed en niet de soort weed waarvoor je celstraf kan krijgen 😉

The Dutch weedburger heeft een groen broodje vol chlorella, een veganburger met kombu en een romig sausje met zeesla. Je voelt je zo een zeemeermin en hij was het aanschuiven zeker waard!

IMG_20160821_174133.jpg

 

 

 

 

 

 

We zijn er enkele bekende tegen gekomen: Hooked by Uncooked verkocht er heerlijke stukjes taart, granola, kale chips en andere healthy snacks en ook één van onze Antwerpse veggiemannen uit het filmpje van vorige week is een kijkje komen nemen op Vegan Summerfest in Gent.

Wat kon je er nog vinden? Beautyproducten, dierenvoeding, kledij, kookboeken, …alles 100% vegan! Je kon ook lezingen en demonstraties volgen, maar ‘vreemd’ genoeg eindigden wij altijd bij de foodtrucks.

Allen daarheen bij de volgende editie, Hansoffmyfood zal er zeker ook opnieuw een bezoekje brengen!

 

14111728_10154146528044342_501800159_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s