Real man eat plants!

We gingen op stap, de dames van Hands Off. Op zoek naar dé veggie man der veggie mannen. Helaas moeten we besluiten dat er nog héél wat werk aan de winkel is! We vonden wel enkele fijne, knappe kerels, maar, we kunnen ze op 1 hand tellen! Zo jammer, want wat is er nu méér sexy dan een stoere badass-boy die lekker veel geeft om dat lichaam van ‘m.

Yumm. Smells good!

Mannen die plantaardig eten gaan lekkerder ruiken. Dat is gewoon zo. De reden hierachter is heel eenvoudig. Je lichaam kan de eiwitten lekker de baas, ze worden nergens gedropt in je lijf en je hebt minder afvalstoffen. Eet je veel dierlijke producten? Dan zal je lichaam sowieso ergens heen moeten met al het afval, en yes, dat zijn dan je zweetklieren! Heb je last van lastige geurtjes? Eet dan gerust snel een blaadje sla extra!

 

Abbs-to-die-for.

Meer planten eten, is minder vet. Niet noodzakelijk, maar over het algemeen kan je wel aannemen dat planteneters minder calorieën binnen krijgen dan de gemiddelde omnivoor. Blijf je laag in je vetinname, dan neemt je vetmassa -niet je spiermassa!- af. Het gevolg is eenvoudig: Je spieren zijn meer aanwezig. Ben je écht sportief? Voed jezelf dan met gezonde koolhydraten zoals zoete aardappelen, bananen of rijst!

Maar ‘ik kan niet zonder vlees’

Op zich wil ik niet teveel uitspraken doen rond deze stelling, maar het is diegene die we het vaakst hoorde tijdens onze zoektocht. Laten we één ding duidelijk stellen en dat is dat vlees-eten een behoorlijke luxe is. We mogen blij zijn dat we kunnen kiezen om het wel of niet te doen. Je kan heus wel zonder een stukje -voor je lijf dan-. Of je lief genoeg bent voor je lijf, onze planeet en de dieren is een eigen keuze.
Enkele ideetjes om het jezelf makkelijker te maken?

  • Ga voor stevige vleesvervangers als tempé en seitan.
  • Eet veel champignons. Ze geven een lekkere smaak en maken een gerecht op slag meer robuust.
  • Gebruik ‘gerookte’ vleesvervangers, zoals gerookte tempé en tofu. Dit geeft al een héél ander effect!
  • Wees héél kwistig met kruiden. Vaak vind je eigenlijk gewoon de kippenkruiden op de kip lekker, en niet dat beestje zelf.
  • Laat je niet tegenhouden door je omgeving. Wij vrouwen vinden mannen met een eigen mening-op-de-wereld gewoon verschrikkelijk sexy!

Enjoy our movie, lovies!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s