Rawnola met hazelnoot en gedroogde pruimen

Rawnola is echt de meest easy-variant als je snel granola op je bananenijsje wil en het per-ongeluk-even-bent-vergeten klaar te bakken de avond voordien. Dat overkomt me zo’n 80% van de ochtenden trouwens. Ik ben niet zo’n goede planner..  Het idee is hetzelfde: Je wil iets zoet, knabbelig over je weet-ik-wat-voor-potje en liefst van al zo healthy mogelijk. Er is uiteraard wél een verschil in de bereiding ervan. Granola bakt zo’n 40 minuten in de oven en moet nadien nog lekker knapperig worden door af te koelen. Rawnola mik je op zo’n 5 minuutjes bij elkaar in je keukenmachine en klaar.

Ook is rawnola ‘RAW’, dat wil zeggen, onbewerkt. Vergis je niet, het is géén RAW-granola! Die is dan weer gedroogd in een droogoven -en dat duurt uuuren!-.
Dit receptje is eigenlijk een quick-crumble. Perfect voor een doordeweeks ontbijt op de vrolijken, in alle mogelijke variaties die je kan bedenken! Je bewaart het handig in de koelkast, zeker een weekje, en hebt altijd wat lekkers klaar om te snacken. Perfect!

Wissel ingrediënten regelmatig af, zo blijft het spannend! Gebruik elke keer een andere noot -hazelnoten, paranoten, walnoten,..- of neem eens wat ander gedroogd fruit. Ik ben een echte gedroogde-pruimen-liefhebber, maar je kan net zo goed houden van abrikozen, gedroogde dadels, rozijnen of, als je het wat zuurder wil, cranberries. Kies ook ’n keer boekweitvlokken in plaats van havermout. Zo lang je de proporties min-of-meer- aanhoudt, kan er niets mislukken!

Ingrediënten

1 cup gedroogde pruimen
150g havermout
75g geraspte kokos
1tl kaneel
1/2 cup hazelnoten
optioneel: rasp van 1/2 citroen

How to:

Meng alles in je keukenmachine tot een fijne crumble. Meng niet te lang, dan krijg je een plakkerig deeg. Je moet het kunnen verkruimelen tussen je handen!

Bewaar in de koelkast en schep telkens zo’n 2-3 el over je potje! Smakelijk!

 

Een gedachte over “Rawnola met hazelnoot en gedroogde pruimen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s