Creamy Pasta Pesto met véél groens!

Ik had zin in een pastaatje. Dat was echt al een hele tijd geleden! Ik geef het toe, “The Green Happiness” heeft m’n eetpatroon eventjes overgenomen en soms raak ik zo verslingerd aan hun recepten, dat ik vergeet om er zelf te bedenken. Het is ook handig, dat je zelf even niet na moet denken. Als je 8 maanden-zwangere-brein het van je overneemt, is eten ook vaak gewoon echt het laatste wat er nog bij kan -ook in de buik trouwens-.

Deze pasta kostte me wat bedenktijd. Ik wandelde door de winkel -ja, dat gaat nu puffend en een beetje leunend op m’n winkelkar- en bedacht dat ik véél groen wilde. Kriskras grabbelde ik wat ik te pakken kreeg: jonge boerenkoolbladeren, snijbiet, rucola, groene asperges, edamameboontjes (just love them) en een courgette. Eens thuisgekomen bedacht ik me dat ik géén saus-plannetje had. Oeps. Na wat wikken en wegen in m’n kruidentuintje vond ik een héél zielig basilicumplantje, dat het hoognodig wat pluktijd vroeg. Pesto zou het zijn! En room. Gezellige, draai-de-pasta-op-je-vork-room. Hello cashewnuts!

Voeg gerust meer peper en zout naar smaak toe. Ik mikte maar wat in een potje -en weet dus niet precies meer hoeveel gemalen peper, zout en knoflook ik bij het geheel kieperde-.

 

Ingrediënten cashewpesto:

 • 3 el pesto  (maak ‘m zoals je ‘m lekker vindt!)
 • 1/2 cup geweekte cashewnoten
 • 1/2 cup water
 • sap van 1/4 citroen
 • zout en peper

Ingrediënten groentenwok

 • 1 bussel groene asperges
 • 70g snijbiet
 • 70g boerenkool
 • 70g rucola
 • 1/2 courgette in blokjes
 • 2 fijngehakte bosuitjes
 • 1 pak gedopte edamame-boontjes
 • 250g volkoren spelt-pasta / sobanoodles / …
 • peper, zout, oregano
 • hennepzaadjes

How to:

 • Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en zet aan de kant. Je wil een fluweelzachte saus, lang genoeg blenden dus.
 • Kook de pasta volgens de verpakking.
 • Doe een bodempje water in je wok en stoof hierin de courgette.
 • Voeg in volgorde toe (wanneer de courgette goudkleurig wordt): asperges, bosuitje, edamameboontjes en bladgroenten.
 • Zet het vuur onmiddellijk héél zacht -of zelfs uit-, wanneer de bladgroenten beginnen slinken. Je wil ze niet volledig door-ge-wokt op je bord.
 • Proef van de saus en de groenten. Je kan de groenten opfrissen door nog een tikkeltje citroen toe te voegen, of wat peper en zout.
 • Meng de saus onder de pasta -niet onder de groentjes-.
 • Schep groenten op een bord, verdeel er de pasta bij en bestrooi met hennepzaad.

Njummie!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s