50 Days Of Green Happiness – The Green Happiness

Tijd voor een review waar ik echt al wéken voor zit te popelen! Eindelijk was-ie daar. De postbode. Doodsbang van onze hond -die postbodes haat-, riep hij me toe dat hij ‘de doos wel op de brievenbus zou leggen’, waarna hij zich haastig terug in z’n busje zette. Ik spurtte naar buiten en bedacht me te laat dat een nachtkleedje en een bos rommelige dreads in combinatie met een 8-maanden zwanger buik eigenlijk een dikke-vette-no-go was. Té enthousiast?!  Maar hé! Het boek der boeken… “Your 50 days of green happiness“, lag daar even gewoon op mijn postbus te wachten!

13707741_10153726822338193_8980671230723934339_n (1).jpg

In no time scheurde ik de doos open en vond een handige healthy-diary én… een prachtige hardcover met meer dan 300 pagina’s barstensvol prachtige foto’s en informatie. Op dat moment verwerkt je hoofd niet genoeg. Je wil hem in een keer gezien hebben, elke pagina, elke foto, elke tip, elk dingetje dat je nog niet wist… Maar dat gaat niet. Je bent té exited. Ik stuiterde echt. Wauw.
Je moet weten dat ik hem wéken geleden in pre-order bestelde. Op 11 juli zou-ie er zijn. Ik telde de dagen af. En dan is-ie daar. En blijkt hij een van de meest prachtige healthy-books die je ooit door je handen liet gaan te zijn. Je merkt het. Ik ben dik verliefd.

Waarin is het boek anders dan alle andere healthy-exemplaren? Om te beginnen is hij best stevig en daar hou ik wel van. Hardcovers hebben in mijn keuken een streep voor, ik leg ze werkelijk overal. Tussen het afwaswater of de braadpannen. Ze moeten tegen een stoot kunnen.
Verder is-ie super uitgebreid. Je hebt een zwangerschapshoofdstuk -hello baby!- én… een mannengedeelte -geen excuses meer voor Mr. Foodie-!
Ook heb je lekker veel testjes die je zelf kan doen, een heel deel informatie over beauty-trucs én kan je er met je kids prima mee aan de slag!

De foto’s van het boek spreken echt tot je zomerse verbeelding -het is ook echt geen boek dat je in de winter gaat lezen volgens mij-. Ze werden gemaakt op Ibiza. Merel en Tessa -Dé dames van ‘The Green Happiness’- stralen gewoon zomer uit. Met prachtige kledij -oké, ik ben jaloers-, mooie make-up en prachtige handen is elke foto echt een verhaal op zich.

Last but not least… De weekplanningen. Ik heb het boek nu maar 4 dagen echt in ‘gebruik’ dus kan je nog niet écht veel vertellen, maar… Ik ben best onder de indruk. Ik vroeg me af of deze twee lady’s wel gezond genoeg zouden zijn voor deze Miss. Foodie. Wel, het antwoord is dus ‘ja!’. Hoewel ik geen aardappelen eet en deze in het eerste weekmenu opgenomen zijn, kon ik dat prima vervangen door de zoete exemplaren.
Het hele programma is 100% plantbased te volgen, maar het hoeft niet persé. Goed gezien. Ook kan je er glutenvrij mee aan de slag -I like- en is het supervriendelijk voor je budget!

Mijn eerste week bestond voorlopig uit heerlijke RAW-donuts, kikkererwtensalades, pizza, groene smoothies, heerlijke ontbijtcake en groene soep. Yumm.

De prijs van het boek bedraagt 64 euro. Niet mis. Maar, ik zou hem zo opnieuw kopen. Het is een schat aan informatie en voorlopig heb ik hem al de hele tijd binnen handbereik. Je bestelt hem op de website van The Green Happiness zelf en krijgt ‘m per post naar je toegestuurd.

Goed. Genoeg nu. Ik ga zo m’n laatste RAW chodolade-donut naar binnen werken met een zelfgemaakt bananenmaskertje op m’n haar. Kwestie van de boel minder rommelig te maken als de postbode weer een kanjer van een boek brengt!

Dit was mijn day 3 avondmaal… No dishes. No mess. Just a good, crispy pizza! Thx Merel & Tessa!

13686561_10153726822268193_7981977415512682746_n.jpg

Ingrediënten:

 • 1 speltpizzabodem (bij de natuurwinkel / bioshop)
 • 2el tomatenpuree
 • 1/2 courgette in plakken
 • 1 artisjok uit blik in reepjes
 • 6 kerstomaten, gehalveerd
 • verse oregano, peper en zout
 • een hand vol verse rucola

How to:

 • Verwarm de oven op 200°C.
 • Beleg je pizza met de tomatenpuree de courgette, de artisjok, de kerstomaten, de oregano en de rucola.
 • Kruid af met peper en zout.
 • Bak 8 minuten in de oven.

  Yummie!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s