Roasted – Almond – Maple – Spread

Oké, misschien moet ik het gewoon ‘geroosterde amandelpasta met ahorn-siroop’ noemen, maar het klinkt zoveel lekkerder als je het op z’n Engels leest. Roasted. Ruik je het al? Ik wél … Maar dat komt vast omdat het vers-uit-mijn-oven komt. Wauw-ie!

Ik maakte al honderdduizend keer pindakaas. Dat gaat echt héél snel. Je kiepert wat pindanoten in je blender, duwt het knopje in en amper twee minuten later loopt er een creamy pasta in je potje. Niet met amandelen lovies, oh nee. Het is lekkerder dan pindakaas -Ja! Dat kan dus!-, dus heb je er ook een ietsie-pietsie meer geduld voor nodig!

Knipselz

 

Deze yummie-in-the-tummie pasta vraagt echt een heel gefocuste foodie aan het knopje van de blender. Heb je een high-speed-exemplaar? Top! Dan lukt dit prima. Heb je een old-school-lieverd die niet zo gewend is om stevige texturen te blenden? Dan is het écht noodzakelijk dat je vlakbij blijft en héél goed luistert naar de motor van je machine! Mijn Vitamix had toch wel een dik kwartier nodig om deze pasta zo smooth te krijgen als ik het wilde.

 

Ingrediënten:

 • 3 kopjes amandelen
 • 1 el kokosolie
 • 3 el ahornsiroop
 • zout

How to:

 • Verwarm je oven op 180°C.
 • Meng de kokosolie en de ahornsiroop door elkaar en hussel de amandelnoten er doorheen.
 • Bestrooi met wat zout.
 • Rooster 12 minuten in de oven.
 • Laat afkoelen.
 • Doe alles in je blender / foodprocessor. Lees onderstaande stapjes even door.
 • Eerst verpulver je de amandelen tot gruis.
 • Daarna ga je op relatief hoge snelheid een soort pasta-geheel maken. Die heeft een harde textuur. Niets smeuïg.
 • Nu zet je je blender op een vele lagere stand en gebruik je je gevoel. Noten geven hun olie vrij op goede rotatie, maar niet op gigantische snelheden. Gebruik af en toe de puls-knop voor een extra duwtje in de rug, maar laat het grootste deel van de tijd je blender op een laag tempo draaien. Geduld. Geduld. Geduld. Je kan het niet ‘stuk’ mixen. Het kan niet weer hard worden ofzo. Ik zeg het je nog een keer… dit duurt echt makkelijk een kwartier. Of langer. -Maar hé, het is het écht waard!-

 

Geniet van je spread. Op een smoothiebowl. Op een cracker. In een smoothie. Op een stuk fruit. Overal. Hij is écht … de-li-ci-ous.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s