Havermoutje -Pascale Bonnier & Mathijs Kok

Je kan er amper omheen. Havermout is overal. Je buurvrouw eet het, je collega, zelfs je oma. Iedereen houdt van havermout -of net helemaal niet-. Op Instagram vliegen de bowls met ‘overnight-oats’ je écht rond de oren. Prachtig gepimpte potjes met geweekte granen zijn hipper-dan-hip.

Misschien, als je een beetje Instagrammer in je hebt, ken je de account ‘Havermoutje’ al? Deze prachtige pagina wordt gehost door twee super vrolijk uitziende mensen, Pascale en Mathijs. Ze besloten, nadat hun pagina een beetje uit de hand liep qua volgers, dat het tijd werd voor een boek. En voila, zo werd ‘Havermoutje’ geboren.

Het boek heeft een hele eigenzinnige lay-out die deze eigenzinnige foodie erg prikkelde. Ik moest en zou hem hebben. Sinds de moment dat-ik-‘m in m’n bezit had, ging er een nieuwe wereld voor me open. Havermout was ontbijt voor mij… Maar dat bleek al snel achterhaald! Van brood -véél brood- tot pasta, alle recepten die je maar kan bedenken vind je terug in dit hip kookboek.

De index spreekt heel erg tot mijn verbeelding. Dat niet méér kookboeken dit doen! Zo handig, in 1 oogopslag zie je wat je zoekt!

13435448_10153644990443193_2731610433113603013_n.jpg

Piepklein nadeel: dit boek is niet plant-based! Zowel melk als eieren komen er regelmatig in voor. Als dat een issue voor je is, best toch even grondig bestuderen of je ‘m daadwerkelijk wil. Voor mij was het een uitdaging om die heerlijke recepten een eigen vegan-twist te geven!

 

Veel plezier ermee!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s