Sneeuwballen van chocolade en dadels

Sommige dingen zijn zo mooi, dat ze bijna niet om op te eten zijn. Zo ook deze heerlijke sportsnacks die ik gisteren maakten. Eerlijk gezegd, ik maakte ze niet als sportsnack, maar als koekje-bij-de-koffie op mijn laatste Kerstfeest. Er waren twee mini-puntjes die ik even over het hoofd had gezien. Ik vergat koffie te kopen -niet erg, ik ben de enige koffiedrinker van het gezelschap- én… als je een dessertje maakt, leg je het best niet te ver weg. Met andere woorden, ik ontdekte, na het vertrek van de laatste gast, deze lekkernijtjes in m’n koelkast ergens in m’n wasplaats. Jammer.

Aan de andere kant hadden m’n gasten best voldoende te eten gekregen, en was dit dessertje waarschijnlijk de druppel geweest die iedereen uit elkaar liet spatten. Kan ik ze beter bewaren voor eigen gebruik. Ha! Met eigen gebruik bedoel ik: Diep gaan in de sportzaal en snakken naar een iets stevigs vol koolhydraten. Yep, deze komen zeker in aanmerking. Ze bevatten dadels -yes, ze zijn tenslotte van HandsOffMyFood-, gojibessen, gedroogde abrikozen en een boel amandelen. Zo lekker!

Bewaar ze weken lang in je diepvriezer of enkele dagen in je koelkast, wat je wil!

Ik strooide er aanvankelijk een dikke laag kokosrasp over, om het Kerst-effect extra groot te maken. Gelukt, lijkt me zo! Kerstballen bij de koffie of in de sportzaal. Ze zijn heerlijk,met een hoog toffee-gehalte en hapklaar, zelfs voor mijn deugeniet-kleuters, die ze een voor een stiekem uit de koelkast stelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s