Pasta Primavera

Het heeft eventjes geduurd, voor ik helemaal in lente-modus was in m’n keuken. Waar ik anders helemaal happy word van salades, stak het weer me zo tegen, dat ik bleef vasthouden aan comfy-kruip-in-je-zetel eten. Lekker warm. Maar néé, nu is het écht zover! Ik ben helemaal klaar! Voor de tweede keer op een week barst mijn wokpan van groene lekkere dingen. En yes, groene asperges mogen er ook deze keer bij! 


Ik ben helemaal vrolijk deze tijd van het jaar. De eerste plantjes komen piepen in m’n moestuin en m’n zaadjes in m’n indoor-kiembakjes zien er super-sterk uit. Voor het eerst realiseer ik me dat ik m’n tuin gemist heb. En als Mr. Foodie hem helemaal lente-klaar maakt kan ik alleen glimlachend door het raam kijken. Dat ziet er al een heel stuk fijner uit. Het wordt aftellen naar onze eerste eigen salade! 
Het verhuizen van een appartementje naar een eigen echt huis was iets waar ik het in het begin best moeilijk mee had. Het werk stopte niet. Een jaar lang heb ik me geërgerd aan alle mankementen die we ‘nog moesten afwerken’. Maar dat is helemaal voorbij. Ik hou van m’n tuin met geïmproviseerde tuinmeubels, oude flessen als kaarshouders en hier en daar een plantje onkruid. Rome is niet op een dag gebouwd, en trouwens… Wat is er fijner dan een tijdje DIY? 

Dit recept is een super-frisse pasta-dish. Je kan hem maken met zucchini, maar onze kids hadden liever spirelli op hun bord! 
Deze smaakbom bevat paksoi, asperges, erwtjes, zout, peper en olijfolie. Helemaal in de lijn die we lekker vinden. De pesto is waanzin. Ga écht op zoek naar zongedroogde tomaten zonder olie of ander vocht. De echte gedroogde versie is zo héérlijk! Mijn favo tussendoortjes ondertussen. 

Ingrediënten voor 2 personen 

– 120g ongekookte speltpasta / kamutpasta / …
– 1/2 el kokosolie
– 1 paksoi, witte en groene deel apart fijngesneden
– 3 teentjes knoflook
– 1 bussel groene asperges
– 1 cupje bevroren erwtjes
– 2 handen vol fijngesneden spinazie

Voor de pesto: 
– 1 teen look, fijngesneden
– 1 plantje basilicum, fijngehakt in grove stukken
– 1/4 cup zongedroogde tomaten zonder olie
– 1/4 cup hennepzaad
–  1 el citroensap
– 2 – 4 el olijfolie (afhankelijk)
– 1 el water
– zout en peper

How to: 

– Meng alle ingrediënten voor de pesto met een blender of keukenmachine. Zorg dat er nog een bite is!
– Kook de pasta gaar.
– Fruit de look enkele minuten. Voeg de witte stukken van de paksoi toe.
– Doe de asperges -in kleine hapklare stukken- bij het geheel.
– Wok 8 minuutjes.
– Voeg nu de bladgroenten en de erwtjes toe.
– Roerbak tot deze min of meer geslonken zijn.
– Meng alles door elkaar: pesto, groenten én pasta.

Genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s