Chiaporridge en homemade-amandelmelk

So, let’s talk about Chiaseeds! Deze kleine wonderzaadjes bevatten bijna alle mogelijke voedingsstoffen die we nodig hebben. Ze maken je bloedsuikerspiegel stabiel en maken je darmen happy. Als jij zorgt dat je regelmatig een potje als dit leeg lepelt, zorgen de zaadjes ervoor dat je lijf in een topvorm raakt. Let me tell you how…

Om te beginnen zijn Chiazaadjes helemaal niet Vlaams. Ze zijn oorspronkelijk uit Mexico. Hier gebruikten de Azteken het als medicijn. Slimmerds daar!
Om een tipje van de sluier op te lichten… Chia bevat magnesium, omega3-vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium én vezels. Voorwaarde om al dit lekkers ook effectief binnen te krijgen is dat je de zaadjes weekt -in melk of water- en goed kauwt.

De gel die geproduceerd wordt wanneer de zaadjes 10 minuten geweekt zijn, zorgt ervoor dat koolhydraten trager worden omgezet naar suiker. Het gevolg is simpel… Je bloedsuikerspiegel blijft in balans en er wordt minder insuline gemaakt. Je raakt makkelijker een kilootje meer kwijt én je voelt je helemaal vol!

Maar, hé, we zijn allemaal een beetje anders en onze lijven reageren uniek. Net daarom kan het wel zijn dat jij nooit zo’n dikke vriendjes wordt met deze mini-zaadjes. Misschien wordt je er net misselijk of opgelazen van. Kan, want ze zijn een overdose aan voedingsstoffen en niet elk lijf weet hier goed raad mee. Jij alleen kan voelen hoe je vertering er aan toe gaat!

Ook wanneer je bloedverdunner neemt of een lage bloeddruk hebt, blijf je best een beetje uit de buurt van deze zaadjes. Chia werkt bloedverdunnend, en teveel is nooit goed!
Dit receptje is er eentje zoals we er al 100 hebben geplaats. Het enige verschil -en dat was net het héérlijke er aan-, wat dat de amandelmelk helemaal home-made was!
Zo simpel! Niks kaasdoek of speciale keuken-uitrusting! Enkel een stevige blender en een vaatdoek -die je steriel maakte met behulp van je strijkijzer- heb je nodig.

Homemade-almond-milk 

Ingrediënten: 
– 1 cup amandelnoten, 8 uur geweekt
– 3,5 cup water
– 1 vanillestokje
– 2 dadels, ontpitHow to:

– Blend de boel op een gigantisch hoog tempo. Ook het vanillestokje -in zijn geheel-. Laat minstens 1 minuut blenden.
– Leg een vaatdoek in een diepe kom en giet de melk hier door heen. Pers de vaatdoek vakkundig leeg door hem aan de vier hoeken samen te nemen en steeds meer melk in de kom te duwen.
– Zet een uurtje in de koelkast.

Chia-porridge: 

Ingrediënten: 
– Homemade-amandelmelk (140ml)
– Chiazaad (3el)
– 2el Frambozen (mag uit de diepvriezer)
– 1/2 Banaan
– 1 Aardbei
– 2el Blauwe besjes
– 1el Bijenpollen
How to:
– Neem 3 el chiazaad en 140ml home-made amandelmelk. Doe in een glazen pot met deksel en schudt de boel 30 seconden door elkaar.
– Zet een nachtje in de koelkast.
– ’s Ochtends schep je een laagje chiapudding in een kommetje, met daarop enkele frambozen. Opnieuw een laagje chiapudding. Hier komen dan schijfjes banaan en blauwe besjes op.
Werk af met een laatste laagje pudding, bessen, bijenpollen en een aardbei.
You’ll love this. Maar probeer, écht, even met je zelfgemaakte notenmelk! Een wereld van verschil!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s