Bircher-oats! De echte!

Iedereen kent het, overnight-oats! Ze zijn hipper dan hip. Beetje oats, weken in een jar en klaar-is-kees! Als dit vreemd taaltje je niets zegt, zeg ik het even wat makkelijker. Je hebt havermout en plantaardige melk (soya will do) en doet ze in een glazen bokaaltje. Die zet je een nachtje in de koelkast. De ochtend nadien zijn ze helemaal klaar om opgegeten te worden. Pimp je potje met vers fruit of zaadjes en je hebt een perfect en snel ontbijt! 


Dit recept is niet uitgevonden door een of andere ijverige veganist of healthy-goeroe. Nope, het is niet meer of minder dan wat Dr. Bircher, een Zwitserse voedingspionier in 1900 bedacht om zijn patiënten die wat ouder waren,  makkelijker te laten eten. Comfort-food van de bovenste plank dus. 
We hebben al heel wat recepten van overnight-oats op jullie losgelaten, maar toch word ik telkens helemaal blij als ik andere dingen bij elkaar kieper. Dit recept vond ik in Wenen. In ‘The Simply Raw Bakery shop. Ik raad je ook écht aan om -als je je in de Oostenrijkse hoofdstad moest bevinden- een blik te werpen in dit poppenhuisje vol Raw-food. 


Van gebak tot stevige lunchgerechten, ontbijtjes, sappen en smoothies. Het lijkt wel allemaal gemaakt te zijn om naar te kijken. Perfecte taartjes, slagroomtorentjes,… en dat onder glazen stolpjes met een roze strik eromheen. Dit zaakje stal mijn hart, nog voor ik een hap van mijn Bircher-muesli genomen had. Ingrediënten: 

– 50g havermout
– 175ml plantaardige melk (ik gebruik liefst havermelk bij havermout)
– 1 el chiazaad
– 1 el zonnebloempitten
– 1 el maple-siroop
– 2 el citroensap

Afwerking:
– Blokjes peer (1stuk peer)
– 1 hand vol Incabessen
– Kaneelpoeder

How to: 

– Week de ingrediënten voor de havermout een nachtje in de koelkast. Doe dit in een glazen potje en schudt, voor je het opbergt- de boel stevig door elkaar.
– Pimp de boel met blokjes rijpe peer, incabessen (vergat ik op de foto!) en een snuifje kaneel.

The perfect raw-breakfast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s