“Rauw” van Delphine de Montalier

Eerlijk gezegd, toen we bijna van start gingen met onze “Raw-uitdaging”, was ik behoorlijk stressy. Ik had géén idee waar ik aan begon, laat staan wat ik ging eten de hele week. Absoluut toevallig botste ik enkele dagen voor de officiële start op dit boek, gewoon in de boekhandel in mijn dorp. Hoewel ik even twijfelde over de prijs (ik ben niet zo’n dure-kookboeken-shopper), voelde het een beetje aan als een griezelig toeval hem hier te vinden (ja, hij riep me bijna!) en moest ik hem dus wel kopen. Ik zag mezelf echt geen ganse week sla eten, en de foto’s in het boek waren erg veelbelovend. Vooral die van de chocoladetaart trouwens, hoewel ik deze tot nu toe nog niet heb kunnen testen… (Dat komt nog!). 

Eens thuis boog ik me over de praktische informatie aan het begin van het boek. Boeiend! Er was heel wat ‘nieuw’ voor mij en eindelijk begreep ik wat meer van de hele raw-food-hype. Oef, het leek me al een beetje meer haalbaar dan enkele uren geleden.
13237820_10153609774943193_450506195557020537_n.jpg

De recepten waren redelijk toegankelijk. Enkele ingrediënten zijn moeilijk te vinden, maar aangezien ik in onze hoofdstad werk is het niet zo moeilijk om een toko op te sporen en een potje ‘witte miso’ of ‘Bonito-vlokken’ te scoren. Maar toch, in mijn plaatselijke supermarkt hier, randje kempen, keek men vreemd op toen ik ernaar vroeg.

Het boek is RAW, maar niet vegan. Concreet wil dat zeggen dat er een boel van de items niet écht te maken zijn voor mij. Rauwe vis of kortgebakken vlees…Sorry, hier moet ik helaas snel voorbij. Eigenlijk gaat het nog om best veel recepten. Oeps, dat had ik even niet gezien in de boekhandel!
Daarbij komt ook dat een deel van het boek ‘bijna-raw’ is, en dus voor een echte die-hard-rawfoodie een no-go.

Wil je gewoon gezond eten en heb je geen labeltjes te kleven? Dan is dit boek zeker een verrijking voor je healthy-boekenplank.
Of ik blij ben dat ik het boek heb? Het leverde me best wat achtergrondinformatie en enkele fijne receptjes op. Vooral de taartjes zijn leuk. Of het het beste boek is zijn categorie is, daar geloof ik niet echt in. Laat je niet misleiden door de titel. Check even of je er écht wat mee bent!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s